JUL:Randers Bykor

 

3. december kl. 13 i Houmeden

17. december kl. 13 v/ Louis Nielsen

Randers Bykor er et klassisk kor på amatørbasis, med ca. 40 medlemmer. Koret har gennem mange år samarbejdet med symfoniorkestre i både Aarhus, Aalborg og Vejle, ved opførelser af større kor- og orkesterværker, senest ved Puccinis “Missa di Gloria” i foråret 2022, i samarbejdede med Vejle Symfoniorkester og Vestjysk Koncertkor, med koncerter i både Randers, Holstebro og Vejle.

Randers Bykor giver ca. 6-10 koncerter årligt og medvirker hvert år i Randersugen med en formiddagskoncert i Sct. Mortens Kirke. Randers Bykor har 75 års jubilæum i 2024 og her planlægger vi en jubilæumskoncert i Sct. Mortens Kirke, under Randers Festuge i august, hvor vi vil opføre et udvalgt værk.

Koret har tidligere været på koncertrejse til London, Canada, USA, Italien og senest Polen i 2015. I 2013 opførte Randers Bykor værket Frans af Assisi – Guds gøgler, et musicaloratorium om Frans af Assisi, ved to kirkekoncerter i Assisi. Samme værk opførte koret i oktober 2015 på Værket i Randers i en stor Korby Randers-opsætning med 150 korsangere og professionelle solister og orkester. I 2017 var Randers Bykor en central medspiller i kulturbegivenheden Watermusic med musik af Oh Land, der afvikledes på havnen i Randers,  som et af de tolv fuldmåne-projekter i kulturhovedstadsåret.