Guide: 20 steder, du kan finde mad og drikke til den store og lille sult, i Randers City

I Randers City kan du finde mad og drikke for enhver smag, enhver lejlighed og enhver sult eller tørst. Du kan med fordel kombinere din shoppingtur, hyggetur eller helt anden lejlighed med forskellige lækre muligheder. 

Den lette sult og frokost muligheder…

Hvis den skal stå på let, sund og lækker frokost, er Bagel Bucks det perfekte sted at gå hen. Alle bagels er lavet af friske råvarer og du kan sammensætte din bagel efter din helt egen smag. Foruden bagels rummer menukortet varme supper og salater. Uanset hvad du er sulten efter, så går alle typer af deres friske juices eller smoothies godt til.

’Bowls’ stedet; Mo’Rice er kendt for deres lækre poke bowls og salat bowls. Men der er mange andre spændende ting og prøve, bl.a. frokostboller, sushi burritos og sweet fries. Alle retter fås som vegetariske og de fleste endda også som veganske. Og kaffen er der også styr på, selvfølgelig med lækre cookies til.

Nogle gange er en ægte hotdog slet ikke af vejen, og den finder du lige midt på torvet i Randers, hos Madboden. Her fås flere udgaver af hotdogs og lækker flæskestegs burger. Og selvfølgelig kan man få en kølig fadøl til at skylle den ned med.

Kylling & Co. disker op med kylling på alle tænkelige måder. Få dem helstegte, i salater eller sandwich. Her har du også mulighed for at blande din helt egen salat, fra bland selv baren.

Nemt, hurtigt og den sikre fastfood finder du hos MC’Donalds. Det velkendte menukort rummer alt til den hurtige sult, men er sulten stor, klikker du blot mere i ordren. Husk desserten.

Randers Streetfood tilbyder lidt af hvert, når det kommer til varme og kolde retter. Alt imens du nyder udsigten udover vandet, så kan du tage hele verden rundt i de forskellige køkkener. Du kan for eksempel starte i mexico og slutte af i østen. Alt efter hvad du er sulten efter. Streetfood baren har naturligvis et ligeså velassorteret udvalg af drikkevarer. Streetfood har åbent fra påske og i sommerhalvåret.

Eftermiddagshygge…

Lagkagehuset er kendt og elsket for det dedikerede fokus på gode råvarer og stolte bagertraditioner. Brød, kager, sandwich og overdådige lagkager. Så uanset om din appetit er lille eller stor, sød eller kaffetørstig, så er det stedet at gå hen. Har du appetit på flere fordele? Så hent deres app og bliv forkælet med velsmagende fordele.

De lækreste, kølige varianter, i sprøde vafler. Siger sulten is, er Byens Ismejeri stedet at gå hen. Mejeristerne laver alt fra bunden, med kærlighed for smag og kvalitet. Og det gælder i øvrigt også deres hjemmelavede flødeboller og velsmagende kaffe. Ismejeriet har i øjeblikket lukket grundet ombygning.

Chokoladeparadiset; Frellsen Chokolade er en vaskeægte klassiker. Hvis du trænger til noget til den lille ’søde sult’, kan du sætte tænderne i forskelligt chokolade, flødeboller og is. Hertil fås lækre varme drikke, af eget mærke naturligvis.

Cafétur…

Hvis du har lyst til en rigtig caféoplevelse på din shoppetur, skal du tage et smut forbi Café Kræs. Her kan du både få brunch, frokost og aftensmad eller få stillet den lille (søde) sult, sammen med et væld af kaffevarianter. Caféen byder på rolige og hyggelige omgivelser.

På den hyggelige Café Blicher kan du fra klokken 8 få serveret god, hjemmelavet morgenmad. Hjemmebagt bolle med ost eller chiagrød? Til frokost vil der være panini og bowls på menuen, og andre lette caféretter. Herudover kan caféen også tilbyde “dagens ret”, som sammen med resten af menukortet fås som take away. Her får du altså et sundt alternativ til fast food.

Skal den hellere stå på pizza eller en ægte caféburger, så skal du ind forbi Café Hugo. De sætter det gode solide og sunde måltid i højsædet. Kvalitet og den gode smag er deres mantra. Hvad enten du kommer med familien eller venner, kan de tilbyde Pizzaer, sandwich, burgere, milkshakes, smoothies, friskpressede juice, morgenmad, og brunch

Café Jens Otto har de skønneste, finurlige omgivelser, hvor der er noget at kigge på alle vegne. De serverer en god velkendt frokost, på de rød og hvidternet duge, lige fra smørrebrødet til æggekagen. Og både øl og snaps er kolde.

Restaurant oplevelsen fra den familievenlige til gourmetmad…

Hos Restaurant Det Gamle Apothek får du fransk cuisine i en flot og hyggelig restaurant med et bredt udvalg af både franske og danske specialiteter. Alt tilberedes fra bunden og de vægter kvalitet og gode råvarer frem for alt. Her får du en ekstraordinær lækker middag, med gode råvarer.

Skal du have en bid af det franske køkken, lige midt i hjertet af Randers, er det Bistroteket du skal tage din appetit forbi. En klassisk fransk bistro og så alligevel ikke. Restauranten er resultatet af Johanne og Peters ønske om at give Randers en restaurant, som rummer den bistrocharme man ofte finder i de større byer. Her er forkærligheden for det klassiske køkken og ønsket om at skabe en oplevelse for gæsten i højsædet.

Skal den stå på den helt sikre og familievenlige, som vi alle kender (og elsker)? Så skal du selvfølgelig forbi Jensens Bøfhus. Stedet tilbyder både frokost og aftensmad -og selvfølgelig den klassiske ta’ selv softice.

Restaurant Sejlklubben får du mad med den ultimative flotteste udsigt. Menukort består hovedsageligt af danske klassiske retter, inspireret af international køkkenkunst. Selvfølgelig kombineret med gode råvarer, leveret frisk hver dag fra lokale leverandører.

Fra frokost til cocktails i Hotel omgivelser…

Hvis du kunne tænke dig et strejf af storbys stemning midt i det kronjyske er Brasserie Mathisen bestemt et besøg værd. Der er kræset om design-detaljerne og der sættes en ære i at give dig en super service. Menukortet byder naturligvis på et varieret udvalg, baseret på sæsonens gode, lokale råvarer.

Er du til cocktails ud over det sædvanlige, helt specielt udvalgte vine og i det hele taget drikkevarer som på ingen måde er tilfældige, så skal du besøge Hornsleth Loungen på Hotel Randers. En lounge omdynget af Hornsleths ’politiske konceptkunst’, som han selv beskriver det. De farverige, spændende og provokerende værker, giver noget at smage på for øjet, imens du nyder din drink, cocktail, vin eller kaffe.

Bar turen

Man kan ikke sådan lige se det, ude fra gaden, men inde hos Skjold Burne på Kirketorvet gemmer der sig en hyggelig lille vinbar. Her kan du nyde et godt glas vin og det fagkyndige personale kan hjælpe med al den viden du ønsker. For at det ikke skal være nok, kan du klare den lette sult og bestille en tapasanretning til.

Står den på en god klassiske, bar-tur, et godt glas øl eller en rom, så er Tante Olga stedet og tage hen. Der er ofte garanteret live musik eller fodbold på skærmen. Og stemningen, betjeningen og gæsterne er helt i top. Og hos lillesøsteren MacAle , på hjørnet, tilbydes der en lækker brunchbuffet hver weekend.