LEVENDE SOMMER I RÅDHUSHAVEN

Levende Sommer bliver endnu mere tro mod den virkelige, vilde natur.

Dette års tema for levende sommer, danner rammen om den naturtro Rådhushave med naturen som forbillede, alle frit kan benytte sig af. Rådhustorvet forvandles nemlig til en grøn oase, med skov, mose, strandeng og regnvejrsbed, når ’Biodiversitet og vild natur’ har sat overlæggeren. Rådhushaven skal skabe positiv forundring, levendegøre sommeren og bylivet, men også være et område man også blive et sted hvor man kan blive klogere på biodiversitet og forhåbentlig få lyst til at gå i gang med det vigtige område, som biodiversitet er, i sin egen have.

Rådhushaven er selvfølgelig også et sted for ophold, afslapning, oplevelse og nydelse i et ’by natur miljø’.

Biodiversitet og vild natur

Rådhushaven er indrettet i områder efter velkendte steder fra den virkelige natur. Skov, mose, strandeng og regnvandsbed hvor hovedingrediensen er forskellige planter, hvorved biodiversiteten kan øges, og den vilde natur skabes.

Desuden er det at højne biodiversiteten i overensstemmelse med verdensmål nr. 15, som indebærer at bekæmpe tab af biodiversitet.

Vandmiljø Randers formidler

Vandmiljø Randers formidler

Et regnvandsbed i haven kan sikre ens bolig og have mod skader fra regnvand. I fremtiden vil der falde mere regn i Danmark, og et lille bed kan effektivt sikre dig. Derudover dannes nyt grundvand, og du giver insekter og bier et hjemsted. Mød Vandmiljø Randers i Rådhushaven over sommeren, hvor de fortæller gæsterne om sådan et projekt og effekten heraf. Læs desuden mere om, hvad et regnvandsbed er, fordelene ved et regnvandsbed, og hvilke planter der egner sig på de opstillede infoskilt i Rådhushaven

Live musik med lokale musikere

Der bliver også rig mulighed for at mærke den levende sommer stemning, nyde sin ferie og slå sig ned, når Rådhushaven fyldes med musik og behagelige ørehængere. Der er live musik med lokale sangere og musikere, lørdage fra 12. juni og Onsdage fra 30. juni. Mens mor og far nyder musikken og måske en forfriskning, vil der onsdag i uge 29 + 30 være leg i Rådhushaven for børn.

En pause fra shoppingen

Rådhushavens område er til en pause i shoppingturen -drikke en kaffe to go, en kold øl, spise sin frokost eller nyde en is. Stedet kan også bruges til solbadning, afslapning og som en ’have i byen’ for dem som bor i city. Ikke mindst er den vigtig etablering i hele fornemmelse af udviklingen i byrummet i Randers city.

Rådhushaven er et samarbejde mellem Randers Kommune og Randers Cityforening, som udgør ’Levende Sommer’.

Oplev den vilde natur, lige midt i Randers City, når Levende Sommer åbner Rådhushaven fredag den 4. juni.