JULENS MAGISKE OPLEVELSER I RANDERS CITY

Med sine funklende julelys, juletræer, torve og sin middelalderhygge er Randers bestemt på listen over Danmarks smukkest pyntede julebyer. Rådhustorvet danner rammen om byens store juletræ og er kendt for sine små juleboder, hvor julestemningen kan komme i top med glögg, æbleskiver og andre specialiteter til julegaver.

Uanset hvad du leder efter, er Randers City et oplagt sted at gøre dine julegaveindkøb. Her giver kombinationen af levende butikker, caféer, oplevelser og hygge i historiske rammer en helt særlig juleatmosfære. De mange specialbutikker står nemlig klar til at gøre din julehandel til en dejlig oplevelse. Leder du efter unikke gaver, er Randers City et oplagt sted at gøre dine julegaveindkøb. Her er mange, små specialforretninger fyldt med danske kvalitetsprodukter.

Mere en 80 caféer og restauranter rundt i Randers City, tilbyder alt lige fra cafémad med et personligt touch til danske specialiteter, og klassisk franks bistro. Skal det bare være en god kop kaffe og måske med lidt sødt til, er der også gode muligheder for det. De vil alle, uden tvivl, stå klar med et bud på deres smag af jul.

Julen er også fyldt med traditioner og gode oplevelser. Udover den smuk, pyntede by, vil gaderne også være fyldt med alt fra skøre spraglenisser, korsang, skattejagt, hestevogn og selveste Julemanden og Julemor.

Her et udpluk af julens oplevelser i Randers City – LÆS MEGET MERE OM ALLE OPLEVELSERNE OG ENDNU FLERE OPLEVELSER HER

Juleboder på Rådhustorvet:

Igen i år vil der kunne findes hyggelige juleboder på Rådhustorvet, som skal danne rammerne om en hyggelig julestemning i hjertet af Randers. Der vil kunne duftes og nydes varm glögg og lune æbleskiver, samtidig med at man kan købe fine specialiteter til årets julegaver. Det er festihuset.dk der i samarbejde med Randers City facilitere juleboderne.

 Julebodernes indhold:

Æbleskiver & varme drikke 

Ting & Sager 

Specielle julegaver 

Tombola 

Smagen af jul 

Åbningstider:

Se åbningstider HER

Julemanden & Julemor:

Nogle traditioner skal man ikke lave om på. Så julen i år er derfor heller ingen undtagelse når det kommer til julemanden og julemor. De går rundt i gaderne og hilser på byens børn og ikke mindst, tager imod årets juleønsker fra dem.

Selveste julemandens stol står på slotspladsen, og når han sidder her, er han altid klar til årets julefoto med store som små.

Kommer hver weekend i december, frem til jul. Se tiderne HER

Randers Nisserne

Randers Nisserne fører julen til Randers.

De kække, unge, juleklædte blæsende og trommende musikanter kommer egentlig fra Blæseorkestret Søndermarken.

De er med hvert år når julen begynder i Randers City og er med helt frem til juleaften.

Kommer hver fredag og lørdag i december, frem til jul.

Jumpin’ Jacks – Rockin’ Christmas

De er som et levende nytårsfyrværkeri og fulde af energi giver det den fuldt ud med julemusikken i Randers City’s gader

Lørdag den 10. december kl. 11-14

VelLyd

Julens toner, sange og salmer bliver fortolket og serveret på smukkeste vis, af den velklingende trio.

18. december kl. 11-13

22. december kl. 13-15

Hot’n’tot Nisserne

De kombinere julens toner med jazz og festlig underholdning. Man bliver altid juleglad når man hører Hot’N’Tot Nisserne spille. De spreder julestemning i gaderne med bjældeklang, juleklassikere og flerstemmig julesang.

8. december kl. 14-17

Rusbjerg & Venndt juleduo

De spiller på banjo, harmonika og mundharpe. Og ud af det lyder de smukkeste og velkendte julemelodier

2. december kl. 14-18

Skt. Mortens Kantori

Kirkekoret synger julesange på smukkeste vis, på Rådhustorvet og i Houmeden

Søndage 4.,11.,18. december kl. 11.30-12.30

Randers Bykor

Koret består af mennesker, der frivilligt mødes for at synge, og de giver koncerter, der er præget af åbenhed, varme, og hvor publikum føler sig velkomne samtidig med at de får oplevelser båret af seriøsitet, kvalitet og engagement.

3., og 17. december kl. 13

Randers Teaterkor

Kom og lyt, nyd og sug julens toner ind, når Randers Teater Kor  synger julens velkendte sangeSøndag den 11. december kl. 13-13.30 – kl. 13.45-14.15

Gratis julelækkerier

Alle søndage i december uddeler vi GRATIS julelækkerier. 4. december kl. 11 (til de første 150) GRATIS Æbleskiver, i æbleskivehytten på Rådhustorvet, 11. december kl. 11 (de første 150) GRATIS varm cacao, i æbleskivehytten på Rådhustorvet. 18. december kl. 11 (de første 150) GRATIS risengrød, i Dytmærsken. I samarbejde med Falck 

Randers Garden

Randers Garden spiller julen ind i Randers City – kom og syng med på velkendte juletoner i byens gader.
Lørdag d. 26/11 kl. 12.30-13.30 / Søndag d.11/12 kl. 10.30-11.30 / Lørdag d. 17/12 kl. 12.30 – 13.30   

Hestevogn

Tag med den fine, gamle julesporvogn som er spændt bag Stald Ramsdals erfarne city heste – Niels & Ebbe.

Turen går igennem de gamle gader, hvorfra julestemningen kan opleves. Kører i perioden 18/11 + 25/11 og hver fredag, lørdag, søndag i december frem til jul – se tiderne HER

Digital Juleskattejagt

Find de 5 gæster til julefesten

Prøv vores digitale skattejagt og hjælp nissen med at samle gæster til julefesten. Der skal derfor findes og scannes 5 QR koder rundt i gaderne, i byen. I møder blandt andet den dansende nisse og fire andre julefigurer, som alle kan opleves live via mobilen. Når koderne er scannet, udløses en præmie.

18/11-23/12 – læs mere HER