Randers – en by i galaksen

Star Wars festival og messe i Randers d. 13.- og 14. april

”Det fantastiske ved Star Wars er, at universet appellerer til alle aldre. Bedsteforældrene og forældrene kan huske de første film. Nu er børn og børnebørnene også blevet optaget af det.”

Sådan siger Benny Ray, der er indehaver af Sci Fi Con, som er Danmarks største og eneste årlige tilbagevendende Star Wars-messe. I 2018 foregår den i Arena Randers, den 14. april. På messen kan man blandt andet møde skuespiller Jeremy Bulloch i sin berømte rolle som Boba Fett og den kendte danske skuespiller Sven-Ole Thorsen.

Et biblioteket i galaksen åbner sin nye Star Wars samling fredag d. 13 april sammen med Jakob Stegelmann fra Troldspejlet i DR. Hele Kulturhuset kommer til at fejre Star Wars-universet over to dage. Samlingen kommer til at bestå af bøger, film og effekter som alle bliver præsenteret i helt nye rammer, en ny og unik biblioteksudstilling. Derudover kan man i Kulturhuset opleve ægte Star Wars sværdkamp, lave smykker, bygge lyssværd, optage film, skrive fan-litteratur og meget mere.

”Star Wars er et unikt kulturprodukt. Det er fortællingen om at gå fra at være barn til voksen, om kampen mellem det gode og det onde. Og her i Randers bliver det også indgangen til bøgernes verden, til læsningen, til viden, til uddannelse. Det må gerne være sjovt at lære,” siger Jacob Krogsøe, som er bibliotekar på Randers Bibliotek og en af drivkræfterne bag festivalen.

Randers Bibliotek laver i ugerne op til festivalen et skoleprojekt, hvor Star Wars bliver brugt som en platform til at fremme læselysten hos eleverne på Nørrevangsskolen. Elevernes produktioner kan ses på biblioteket i løbet af festivalen.