ÅRET DER GIK, I RANDERS CITY

2021 havde en noget anderledes start en ellers ønsket, for et nyt år. Coronarestriktionerne bød endnu en gang på store konsekvenser for detailhandlen, og året lagde ud med øde gågader og tomme torve. Der ventede et par måneder præget af uvished og udfordringer. Men heldigvis, kom foråret med en genåbning og by der igen kunne summe af liv, da julegaverne endelig kunne byttes i marts måned.

Randers Cityforening kan se tilbage på et år, hvor der trods en stor modgang, grundet den længerevarende nedlukning, blev skabt oplevelser, gjort spændende tanker for byen, igangsat nye tiltag, og byfornyelse, afholdt stemningsfulde late nights og en anderledes julelystænding. Vigtigst, et år hvor kunderne stod klar til at bakke op og støtte lokalt, men også hvor flere af byens erhvervsdrivende så det positive og fordelene ved at være en del af et sammenhold og en forening.

Velkommen til mange nye medlemmer af Randers City forening

2021 gav en masse nye medlemmer i Randers City Forening. Sammen med de øvrige medlemmer er de nu med til at skabe de oplevelser, events og meget andet, man kan opleve i Randers City. Vi tror på sammenhold og at sammen kan vi mere. Derfor er vi glade og taknemmelige over at flere ønsker at være en del af vores forening og at flere ønsker at bidrage til at gøre vores by attraktiv og spændende.

Velkommen til disse nye medlemmer af Randers Cityforening:

Jeba Ejendomme

Customize ID

Café Kræs

Det Gamle Apothek

Café Blicher

Bedrooms

Burgerys

Fleur

Conmedia

P.E. Kristensens eftf.

Coiffeur N

Hårstrå

Anlægsgartner Torben Jensen & søn

Kræftens Bekæmpelse Genbrug – Igen

Sportigan

MO’Rice

Fest i Huset

Nye butikker og renoveringer

Det er ekstra positivt, at vi også oplevede gåpåmod hos vores medlemmer, i form af helt nye butiksåbninger og store renoveringer, i et år som ellers startede ud med nedlukning og udfordringer heraf.

Tøjeksperten – genåbnede med en fuldt renoveret og større butik, og blev dermed Danmarks’ største indenfor kæden. Her er nu tøj og mode til mænd i alle aldre.

Randers Streetfood – genåbnede med en helt ny model, hvor de havde overtaget alle køkkener og dermed sagde velkommen til tre nye. Senere på året fulgte yderligere to spændende køkkener til flokken.

Fotomax – lukkede dørerne på den ene side og åbnede dem på den anden, da han blot rykkede få meter, til nye spændende lokaler.

Galleri Randers – fik et nyt og permanent lokale til galleriet, sammen med Murano Kunst, i Brødregade 24.

Jyske Bank – tog en større flytning, til den anden side af åen. Her findes banken nu i flotte og spændende omgivelser.

Bedrooms – en helt ny butik kom til og dobbeltsenge, dyner og puder, rykkede ind Familiehusets gamle lokaler i Gråbrødrestræde.

Mo’Rice – rykkede ud af Streetfood og direkte ind i City. De åbnede med hyggelige lokaler til bespisning – og take away i Dytmærsken.

Nørrebro herre & damer – fik sig en lille efternøler, som nu sørger for at beklæde fødderne. Karneval åbnede i Houmeden med et spændende udvalg af sneakers.

Restaurant Det Gamle Apothek – genåbnede i foråret, og ikke nok med det, nu med ny forpagter bag røret; Pernille varetager nu den daglige drift.

Café Blicher – endelig fik vi liv i det hyggelige caféhjørne i Gråbrødrestræde og med ikke mindre en Mogens bag roret igen.

Byfornyelse

Forårets komme havde også nye forsyninger med sig, til Rådhustorvet, i form af nye bymøbler og dermed flere siddemuligheder for gæsterne. Her kan man nyde sin kaffe eller bare slappe af og følge livet i byen. 

Sidst på året stod en lidt større byrenovering for skud i Houmeden. Området er blevet fornyet med mange nye siddemuligheder, som er skabt i spændende organisk formede bænke, nye træer er plantet og nye lygtepæle med ekstra- og spændende belysning er sat op. Houmeden havde en uofficiel indvielse den 23. december med live musik alt imens sneen dalede. Renoveringen af Houmeden er bl.a. en af flere byrums forskønnelser som vil ske i Randers City.

Oplevelser

Det blev også et år, som igen bød på masser af stemning og oplevelser i byen. Alt fra stemningsfyldte late nights med masser af liv i gaderne, live musik, danseshows og meget mere, til en frodig rådhushave, hyggeligt sommerprogam og en by som emmede af et uhyggeligt efterår, da gaderne blev fyldt op med græskar, halm og majs.

Senest kom et julemarked til på Østervold og med etablering af 10 fine træhytter, blev det muligt at købe lune æbleskiver, og andre spændende varer, i de små hytter, når man var på juletur i byen.

Det blev også i 2021 at mange butikker, erhverv og ikke mindst lokale borgere støttede op om julebelysningen, som gjorde at byen endnu engang blev belyst på smukkeste og magisk vis. Årets store begivenhed med julelystænding og parade med julemanden, havde vi særligt set frem til, da den måtte aflyses i 2020.  Desværre måtte vi igen, i sidste øjeblik, ændre i programmet og gøre oplevelsen anderledes end ellers planlagt.

Mange gode, spændende ting og tiltag er trods alt sket i 2021, i vores by Randers. Vi glædes over, at vi har masser af frisk luft og højt til loftet og kan tilbyde alle gæster en tryg og sikker oplevelse når de besøger butikker og spisesteder.

Vi glæder os til et nyt og spændende 2022 hvor vi forhåbentlig kan slippe corona-taget endnu mere.

Tak til nye- såvel som gamle, trofaste kunder og besøgende. Vi ser frem til at byde jer velkommen i Randers City.